Locaties

Duiven

Uitvaartverzorging in Duiven en omgeving De gemeente Duiven bestaat uit de drie dorpen Duiven, Groessen en Loo en er wonen ruim 25.000 inwoners. Van 1986 tot en met 1994 is Duiven groeigemeente geweest. Randgemeenten van Duiven zijn Zevenaar en Westervoort.   Opbaren Wij hebben aan de Loostraat 30, waar wij kantoor houden, een 24-uurskamer ofwel sleutelkamer. Nabestaanden krijgen de sleutel zodat zij op elk gewenst hun dierbare kunnen bezoeken. Hoewel zij groot voorstander zijn van thuis opbaren, kan deze kamer een goed alternatief zijn als een thuisopbaring geen optie is.   Voor ouderen in verzorgingshuis Thuvine of Liemerije, locatie Droostaete is het mogelijk om in de kamer van het tehuis op te baren. De familie wil hier weleens voor kiezen omdat zij deze kamer als ‘het laatste thuis’ van de overledene beschouwt. Behalve de familie heeft ook het verzorgend personeel toegang tot de kamer zodat ook zíj  afscheid kunnen nemen en een periode van zorg voor hun cliënt kunnen afsluiten.   Crematoria en begraafplaatsen Vanuit Duiven, Groessen en Loo is het voor de hand liggend om naar crematorium Moscowa te Arnhem of crematorium Dieren te gaan. Als het gezelschap klein is, kan worden overwogen om voor crematorium Slangenburg te Doetinchem te kiezen. Behalve de Van Baerzaal voor grote groepen mensen beschikt dit crematorium over ’t Voorhuus, een kleine ceremonieruimte, voor groepen tot 25 personen.   De gemeente Duiven heeft algemene begraafplaats ’t Heijlige Lant in beheer. Voor het overige zijn er de begraafplaatsen bij de H. Remigiuskerk te Duiven, de H. Andreaskerk te Groesen en de H. Antonius Abtkerk te Loo. Naast begraven zijn hier diverse mogelijkheden voor het plaatsen van urnen en/of het verstrooien van as.   Wij begeleiden ook uitvaarten in onder meer de regio Doetinchem, Duiven, Doesburg, Hummelo, Keppel, Westervoort, Zevenaar, Didam en Arnhem.

Zevenaar

Uitvaartverzorging in Zevenaar en omgeving Wij verzorgen uitvaarten in Zevenaar en omgeving. De gemeente Zevenaar bestaat uit de stad Zevenaar, de dorpen Babberich, Angerlo, Giesbeek en Lathum en de buurtschappen Oud-Zevenaar en Ooy.   Zevenaar ligt in de Liemers en grenst aan het Nationaal Landschap de Gelderse Poort en natuurreservaat de Oude Rijnstrangen.   Opbaren Huisman Uitvaartverzorging kan in Zevenaar voor het opbaren van de overledene gebruik maken van aula Rosorum van een collega uitvaartondernemer. Deze aula grenst aan de gemeentelijke begraafplaats Rosorum.   Door de geringe afstand is het ook mogelijk om op te baren bij Huisman uitvaartverzorging te Loo of bij collega ondernemers in Didam en Lobith. Allen beschikken over 24-uurs kamers. In een enkel geval biedt ook de kerk de mogelijkheid om op te baren.   Crematoria en begraafplaatsen Zevenaar is centraal gelegen ten opzichte van de diverse crematoria. Het is aan de mensen te kiezen voor een crematorium naar wens, te weten crematorium Slangenburg te Doetinchem, het crematorium te Dieren of crematorium Moscowa te Arnhem. Zowel crematorium Slangenburg als crematorium Dieren beschikken over een grote en kleine aula. In crematorium Slangenburg zijn dit respectievelijk de Van Baerzaal en ’t Voorhuus, in crematorium Dieren zijn dit respectievelijk de Veluwezaal en de IJsselzaal. In crematorium Moscowa is er de Lindenzaal voor crematieplechtigheden en de Berkenzaal voor begrafenisplechtigheden. Uiteraard staat het mensen vrij om te kiezen voor welk crematorium dan ook, bijvoorbeeld in Beuningen, Nijmegen of Zutphen.   In Zevenaar zijn twee gemeentelijke begraafplaatsen: Rosorum, Methen 2A in Zevenaar en begraafplaats Angerlo, Dorpsstraat Angerlo. Verder zijn er in Zevenaar nog een Rooms Katholieke en Protestantse begraafplaats. De katholieke begraafplaats is eigendom van de St. Willibrordusparochie en de Protestantse begraafplaats is eigendom van de Protestantse Gemeente te Zevenaar. Babberich, Giesbeek, Lathum en Oud-Zevenaar hebben zelf een begraafplaats.   Wij begeleiden ook uitvaarten in onder meer de regio Doetinchem, Duiven, Doesburg, Hummelo, Keppel, Westervoort, Zevenaar, Didam en Arnhem.

Doesburg

Uitvaartverzorging in Doesburg Wij verzorgen uitvaarten in de regio Doesburg. Doesburg is één van de zeven Hanzesteden aan de IJssel, centraal gelegen tussen Achterhoek, Liemers en Veluwe. De stad geniet grote bekendheid door haar prachtig gerestaureerde historische binnenstad en vestingwerken. Doesburg is zowel stad als gemeente. De inwoners, circa 11.500 in getal, zijn zowel georiënteerd op Arnhem als op Doetinchem.   Opbaren Huisman Uitvaartverzorging kan in Doesburg voor het opbaren van overledene gebruik maken van de aula van een collega of de Mariakapel van de H. Martinuskerk van de Willibrordusparochie. Bij beide locaties kan alleen op afspraak een bezoek aan de overledene worden gebracht.   Crematoria en begraafplaatsen Vanuit Doesburg gaat men voor een crematieplechtigheid veelal naar crematorium Dieren. Ook gaat men wel naar het verder gelegen crematorium Slangenburg te Doetinchem. Crematorium Dieren beschikt over twee aula’s: de Veluwezaal met ongeveer tweehonderd zitplaatsen en de IJsselzaal met ruim vijftig zitplaatsen. Bij droog weer biedt crematorium Dieren de mogelijkheid tot een crematieplechtigheid in de open lucht. Hiervoor is een speciale plaats op het terrein aangelegd; de Eikenhof waar ongeveer vijftig zitplaatsen zijn.   Doesburg beschikt over de Algemene Begraafplaats die door de gemeente Doesburg wordt beheerd en de RK begraafplaats van de H. Martinuskerk .   Wij begeleiden ook uitvaarten in onder meer de regio Doetinchem, Duiven, Doesburg, Hummelo, Keppel, Westervoort, Zevenaar, Didam en Arnhem.