Wie zijn wij ?

Haagen heeft Huisman Uitvaartverzorging en pastorie in Loo overgenomen.
Naar tevredenheid van zowel Jan en Jannie Huisman als van ons, Erwin en Diana Haagen, hebben wij de uitvaartonderneming van Jan en Jannie overgenomen. Jan en Jannie huurden de pastorie naast de Antonius Abtkerk in Loo vanaf 2009 van de parochie. Ze realiseerden in de pastorie een rouwkamer waar nabestaanden op elk gewenst tijdstip van de dag naar hun dierbare konden gaan, ze kregen de sleutel.

Jan en Jannie zijn beide begin zestig en daarbij werden de kerken in de Liemers gesloten, de gebouwen door de Katholieke Kerk afgestoten. Ze zagen het niet zitten om de pastorie te kopen en keken langzaam eens uit naar iemand die hun onderneming over zou kunnen nemen.

Wij wilden juist uitbreiden. In 2012 hebben we het monumentale en statige gebouw D’n Dunsel in het centrum van Didam verbouwd tot uitvaartcentrum, waar ook wij rouwkamers gerealiseerd hebben. Op zoek naar een nieuwe uitdaging keken we om ons heen om elders iets soortgelijks op te kunnen zetten. Dat sloot naadloos aan op de wensen van Jan en Jannie om een stap terug te doen in Loo. De professionele en persoonlijke aanpak van Jan en Jannie ambiëren wij ook. Doordat we de pastorie konden overnemen van de parochie viel alles op zijn plek.

Inmiddels is de verbouwing van de pastorie aan de Loostraat 30 achter de rug. Samen met andere bestuursleden van de stichting, die het ernaast gelegen kerkgebouw heeft overgenomen, richten we ons nu op de verbouwing van het Huis van Loo, zoals de Antonius Abtkerk nu heet. Hopelijk kunnen we daar van de zomer al een kleine aanpassing doen, waarna we van de winter kunnen starten met de grote verbouwing. Het is fijn dat er nog wel zoals vanouds avondwakes en uitvaarten gehouden kunnen worden, maar nu zal er ook ruimte komen om er herdenkingsconcerten, lezingen, condoleances en koffietafels te houden.

Er zijn dus een aantal verschuivingen. Wat blijft is onze inzet om nabestaanden zo goed mogelijk te helpen bij het voorbereiden van de uitvaart van hun dierbaren. Jan en Jannie Huisman blijven meewerken in het bedrijf, dat ook hun naam nog altijd draagt.
 

NEEM VRIJBLIJVEND CONTACT MET ONS OP