Doesburg

Uitvaartverzorging in Doesburg

Wij verzorgen uitvaarten in de regio Doesburg. Doesburg is één van de zeven Hanzesteden aan de IJssel, centraal gelegen tussen Achterhoek, Liemers en Veluwe. De stad geniet grote bekendheid door haar prachtig gerestaureerde historische binnenstad en vestingwerken. Doesburg is zowel stad als gemeente. De inwoners, circa 11.500 in getal, zijn zowel georiënteerd op Arnhem als op Doetinchem.
 

Opbaren

Huisman Uitvaartverzorging kan in Doesburg voor het opbaren van overledene gebruik maken van de aula van een collega of de Mariakapel van de H. Martinuskerk van de Willibrordusparochie. Bij beide locaties kan alleen op afspraak een bezoek aan de overledene worden gebracht.
 

Crematoria en begraafplaatsen

Vanuit Doesburg gaat men voor een crematieplechtigheid veelal naar crematorium Dieren. Ook gaat men wel naar het verder gelegen crematorium Slangenburg te Doetinchem. Crematorium Dieren beschikt over twee aula’s: de Veluwezaal met ongeveer tweehonderd zitplaatsen en de IJsselzaal met ruim vijftig zitplaatsen. Bij droog weer biedt crematorium Dieren de mogelijkheid tot een crematieplechtigheid in de open lucht. Hiervoor is een speciale plaats op het terrein aangelegd; de Eikenhof waar ongeveer vijftig zitplaatsen zijn.
 
Doesburg beschikt over de Algemene Begraafplaats die door de gemeente Doesburg wordt beheerd en de RK begraafplaats van de H. Martinuskerk .
 
Wij begeleiden ook uitvaarten in onder meer de regio Doetinchem, Duiven, Doesburg, Hummelo, Keppel, Westervoort, Zevenaar, Didam en Arnhem.